تمدید ثبت نام خودرو‌های وارداتی تا روز شنبه (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) واعظ‌زاده، مدیر عامل جدید شرکت پدیده کیست؟ + سوابق گزارشی از وجود سکه‌های تقلبی در بازار مشهد نداریم بورس در کما | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) برادران: مالیات طلا فقط مربوط به اجرت است خراسان رضوی، در صدر میزان بازرسی از واحد‌های صنفی اصناف کشور طلا وارد مسیر نزولی شد (امروز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) لاستیک گران شد + جزئیات نحوه خرید لاستیک دولتی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) امروز از اولین عرضه‌اولیه سال ۱۴۰۳ جا نمانید + زمان ثبت سفارش (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) فایل‌های متنوع اجاره در محله جانباز مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) دیدار استاندار خراسان‌رضوی با یک هیئت سرمایه‌گذاری از کشور عمان | ضرورت سرمایه‌گذاری در حوزه زائران توافق صنف طلا با ثبت آمار معاملات و حمل در سامانه جامع تجارت چرا ثبت اطلاعات طلافروشان در سامانه جامع تجارت الزامی شد؟ حباب سکه به کاهش نرخ دلار واکنش نشان نداد! + جدول (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزئیاتی از تعطیلی رسمی جمعه و شنبه + فیلم «تعهد ارزی» و «کمبود واگن‌های باری» فصل مشترکِ دغدغه‌های صادرکنندگان خراسان رضوی قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) میزان مالیات پرداختی اصناف در هر سال چقدر است؟ + جدول مجرد‌ها هم می‌توانند یارانه خود را تفکیک کنند؟ علت کاهش و ماندگاری نرخ دلار در کانال ۵۹ هزار تومان چه بود؟ (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) وام ۱۸۵ میلیون تومانی بدون سود دریافت کنید + جزئیات محدودیت عجیب سایپا برای متقاضیان طرح پیش فروش خودرو (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) واعظ‌زاده مدیرعامل شرکت پدیده شد کاهش نرخ رشد پول در فروردین ماه ۱۴۰۳ گران‌فروشی در صدر تخلفات بانوان آرایشگر در مشهد | مهر و موم یک آرایشگاه زنانه در بلوار سجاد مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سفره مردم، در تور تورم و بیکاری | شاخص فلاکت افزایش یافت

  • کد خبر: ۵۰۸۳۴
  • ۰۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۶
سفره مردم، در تور تورم و بیکاری | شاخص فلاکت افزایش یافت
شاخص فلاکت کشور با توجه ‌به نرخ تورم نقطه‌ای در آبان١٣٩٩ که به ۴۶/۴ درصد رسیده است و نرخ بیکاری ۹/۵ درصدی به‌صورت میانگین در شش ‌ماه نخست سال، برابر با ۵۵/۹ درصد خواهد شد.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ شاخص فلاکت در خراسان‌رضوی ۵۱/۶ درصد شد. اگر بخواهیم این جمله را که از بررسی گزارش‌های منتشرشده در سایت مرکز آمار ایران به‌دست آورده‌ایم به زبان ساده توضیح دهیم، باید در ابتدا مفهوم شاخص فلاکت را تعریف کنیم. از جمع دو شاخص اصلی در کاهش کیفیت اقتصادی زندگی مردم و معیشت آن‌ها یعنی نرخ تورم و نرخ بیکاری، به شاخص فلاکت می‌رسیم. همان‌طور که می‌دانید، «تورم» قدرت خرید مردم را کم می‌کند و «بیکاری» نیز به فقر منجر می‌شود.
 
حالا باتوجه‌به اینکه آخرین نرخ بیکاری خراسان‌رضوی در پایان تابستان، ۵/۷ درصد و نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه استان در آبان سال جاری ۴۵/۹ درصد بوده است، از جمع این دو، به عددی تقریبی از شاخص فلاکت در شش‌ماهه نخست سال در استان می‌رسیم.

طبیعی است که هرچه این رقم بیشتر باشد، یعنی مردم از نظر اقتصادی در وضعیت بدتری قرار دارند. ۵۱/۶ درصد اصلا رقم کمی نیست، اما باتوجه‌به اینکه کارشناسان معتقدند نرخ بیکاری و تورم، بیشتر از اعداد اعلام‌شده ازسوی مراجع رسمی است، می‌توان نتیجه گرفت که شاخص فلاکت نیز رقمی بیشتر از این حرف‌هاست.

شاخص فلاکت کشور نیز باتوجه‌به نرخ تورم نقطه‌ای در آبان١٣٩٩ که به ۴۶/۴ درصد رسیده است و نرخ بیکاری ۹/۵ درصدی به‌صورت میانگین در شش‌ماه نخست سال، برابر با ۵۵/۹ درصد خواهد شد. بر این اساس، می‌توان این‌طور گفت که شاخص فلاکت خراسان‌رضوی از میانگین کشوری، اندکی کمتر است.

همچنین براساس آمار به‌دست‌آمده، نرخ تورم نقطه‌ای در شهریور سال گذشته، ۳۵ درصد و نرخ بیکاری ۱۰/۵ درصد بوده است که بر این پایه، می‌توان گفت شاخص فلاکت در مدت مشابه سال قبل، ۲۴/۵ درصد بوده است و این یعنی در خوش‌بینانه‌ترین حالت، شاخص فلاکت در سال جاری نسبت‌به سال قبل، بیش از ۱۰ درصد افزایش داشته است. اما بررسی دقیق‌تر آمار‌ها این خوش‌بینی را تایید نمی‌کند.

مثلا کاهش نرخ بیکاری به‌دلیل خروج عده زیادی از بازار کار و قرار گرفتن آن‌ها در دسته افراد غیرفعال و کاهش جمعیت فعال اقتصادی است، نه بهبود وضعیت بازار کار. همان‌طور که می‌دانید، درصد نرخ بیکاری ازمیان افراد فعال جامعه سنجیده می‌شود، پس کاهش نرخ بیکاری در اینجا، نشانه خوبی نیست.
چندی پیش مرکز آمار اعلام کرده بود که اگر افراد بیکار اضافه‌شده به جمعیت غیرفعال، همچنان در بازار کار باقی می‌ماندند، نرخ بیکاری به ۲۴درصد می‌رسید که این یعنی حداقل شاخص فلاکت کشور، امسال رقمی بیشتر از ۷۰ درصد می‌شد.

اگر بخواهیم شاخص فلاکت در ابتدای دهه ۹۰ را با سال ۹۸ مقایسه کنیم، باید بگوییم براساس آمار‌های به‌دست‌آمده از اخبار مندرج در رسانه‌ها، نرخ تورم ۲۱/۵ درصد و نرخ بیکاری ۱۲/۳ درصد اعلام شده است. این یعنی شاخص فلاکت در آن سال برابر با ۳۳/۸ درصد بوده است. ازطرفی آخرین‌بار مرکز آمار، شاخص فلاکت در سال۱۳۹۸ را ۴۵/۴ درصد اعلام کرد که این یعنی شاخص فلاکت کشور ۱۲/۴ درصد افزایش داشته است.

اگر شاخص فلاکت را برای امسال، همان ۷۰ درصدی درنظر بگیریم که به واقعیت نزدیک‌تر است، می‌توانیم بگوییم این شاخص از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون، نزدیک به ۴۰ درصد افزایش داشته است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->